Een hardsteen dorpel

Met een natuurproduct als een hardsteen dorpel geef je ieder interieur een bijzondere uitstraling. Hardstenen dorpels zijn van hoge kwaliteit. Er zijn tevens verschillende soorten, patronen en kleuren mogelijk, waardoor de kans groot is dat je bij Jerome Petit Natuursteen de hardsteen dorpel vindt die bij jouw woonwensen aansluit.

natuursteen raamdorpel

De voordelen van een hardsteen dorpel

Hardsteen is een prachtige keuze voor vloerafscheiding onder binnendeuren en voor in de badkamer. Deze hardsteensoort heeft een natuurlijk karakter. Het geeft dan ook in ieder interieur een mooie uitstraling aan de woning. Onze deurdorpels zijn veelal van Belgisch hardsteen. Dit is een hardsteen soort van hoge kwaliteit. Zo neemt deze steensoort geen vocht op. Daarnaast is hardsteen vormvast en vlak, waardoor de dorpels altijd perfect zullen passen. Kies je voor hardsteen dorpels, dan is dit dus een duurzame keuze.

Wat is hardsteen?

Belgisch hardsteen is een afzettingsgesteente. Deze natuurlijke steensoort is miljoenen jaren oud. Aan de kust van het huidige Spanje, leefden zeediertjes op de zeebodem. Bij het afsterven kwamen deze diertjes in het klei terecht, dat later is versteend. Vele temperatuurwisselingen en aardverschuivingen verder, is dit steen in België weer aan het oppervlak gekomen. In dit gesteente zitten dan ook zeediertjes van miljoenen jaren geleden. Met hardsteen dorpels breng je dus echt een stukje geschiedenis en natuur in huis.

Een prachtig uiterlijk

Belgisch hardsteen is zoals gezegd een natuurproduct. Je kunt dan ook fossielen en versteend fauna aan het oppervlakte van hardstenen dorpels zien. Dit geeft een natuurlijke en sfeervolle uitstraling aan je leefwereld. Hierbij maakt het niet uit of je een klassieke, moderne of landelijke inrichting hebt in je huis. Hardstenen dorpels hebben doorgaans een neutrale, blauwgrijze kleur en kunnen soms afwijken naar het antraciet. Deze dorpels zullen dan ook bij alle interieurs staan. Het steen past zich aan je huis aan en verrijkt de woning zelfs met karakter.

Meer weten?

Neem contact op voor een gratis vrijblijvend advies.