Een gedenkwaardige en persoonlijke grafsteen ontwerpen

grafsteen voorbeeldEen grafsteen ontwerpen is niet makkelijk want er zijn vele mogelijkheden. Maar deze mogelijkheden zorgen juist voor een uiteindelijk unieke grafsteen voor uw dierbare. Een grafsteen kunt u op verschillende manieren gedenkwaardig en persoonlijk maken. Als u zelf al een idee heeft van een ontwerp dan kunnen wij daarmee aan de slag en gezamenlijk tot een uiteindelijk ontwerp komen.

De drie belangrijkste keuzes bij het ontwerpen van een grafsteen zijn: de soort grafsteen, de inscripties en het materiaal waarvan de grafsteen gemaakt wordt.

Welke soort grafsteen past bij mijn dierbare?

grafsteen golfBij het ontwerpen van een grafmonument is het erg belangrijk om eerst te kiezen welke soort grafsteen bij uw dierbare past. Een liggende grafsteen, een grafzerk, bedekt het gehele graf en soort voor een rustige en kalme uitstraling. Bij een staande grafsteen wordt er ruimte voor de grafsteen gecreëerd om een bed van steentjes of een klein tuintje te maken. Ook kunt u kiezen voor een combinatie van een staande grafsteen en een grafzerk. Dan komt de grafzerk in plaats van het bed van steentjes of het tuintje. Iedere dierbare is uniek en wij helpen u daarom graag om uw wensen voor een grafsteen te maken. Zo kunt u voor uw dierbare een gedenkwaardige en persoonlijke grafsteen realiseren.

De inscripties van een grafsteen ontwerpen

Zowel bij een staande als bij een liggende grafsteen worden inscripties gedaan. Traditioneel zijn dit de naam, geboortedatum en sterfdag van uw dierbare. Maar u kunt er ook voor kiezen om een persoonlijke tekst toe te voegen. Dit kunt u doen op de grafzerk maar ook op de staande grafsteen. Bij het ontwerpen van een grafsteen kunt u zelf kiezen voor de letterstijl, lettergrootte en natuurlijk kunt u zelf de tekst op de grafsteen bepalen. De plaats van de inscripties kunt u zelf bepalen en ook de soort inscripties kunt u kiezen. De inscripties kunnen op verschillende manieren worden aangebracht: ingekerfd, gezandstraald of met een ander materiaal op de grafzerk bevestigd.

grafstenen gedenkstenen
Grafstenen in onze showroom

Verschillende soorten materialen om een grafsteen persoonlijk te maken

Bij het kiezen van een soort grafsteen en de inscripties moet ook rekening gehouden worden met het materiaal van het grafmonument. De inscripties en de soort grafsteen moeten wel mogelijk zijn met de keuze van het materiaal. Natuursteen is een vaak gekozen materiaal vooral voor een grafzerk. RVS, glas of aluminium  wordt meestal gekozen om een grafmonument een moderne en unieke uitstraling te geven. Het is wel belangrijk om rekening te houden met de regels van een begraafplaats bij het ontwerpen van een grafsteen. Sommige materialen zijn niet toegestaan op enkele begraafplaatsen. Wij helpen u graag met het ontwerpen van een grafsteen die past bij uw dierbare en ook toegestaan is op de desbetreffende begraafplaats.

Advies over de grafmonumenten en steensoorten

Bij Jérôme Petit Natuursteen te Breda kunt u unieke grafmonumenten en grafstenen laten maken. Wilt u meer weten over een natuursteen grafmonument of grafsteen, de verschillende natuursteen soorten en de bijbehorende afwerkingstechnieken? Kom naar de showroom van Jérôme Petit Natuursteen en stel al uw vragen gerust aan onze medewerkers. Wij bieden een uitgebreid assortiment natuursteen grafstenen, grafmonumenten, grafzerken, gedenkplaten en grafaccessoires in een aparte ruimte in onze showroom. Onze vakbekwame medewerkers adviseren u graag over de mogelijkheden en u kunt uw specifieke wensen direct aangeven. U kunt uw vragen uiteraard ook telefonisch stellen: (076) 581 11 64. U mag vanzelfsprekend ook een e-mail sturen naar info@petitnatuursteen.nl, of gebruik maken van ons contactformulier.