Grafstenen om te gedenken

grafsteen golfEen grafmonument is altijd persoonlijk. Voor grafstenen in Breda kunnen wij u van dienst zijn. Jérôme Petit Natuursteen vertaalt de wensen van nabestaanden voor een waardevolle herinnering aan hun dierbare daarom in een persoonlijk én bijzonder gedenkmonument. Een natuursteen grafsteen kan strak, sober en toch bijzonder zijn, maar kan ook eigentijds en uniek zijn.

Jérôme Petit Natuursteen heeft een aparte ruimte ingericht in Breda waarin verschillende natuursteen grafstenen en gedenkstenen worden getoond. In deze ruimte kunt u ook natuursteen urnstenen zien. Jérôme Petit Natuursteen heeft bewust gekozen voor een aparte ruimte zodat u in alle rust de verschillende mogelijkheden kunt bekijken. Wij geven u desgewenst advies over de diverse natuursteen soorten en u krijgt alle gelegenheid uw vragen te stellen en speciale wensen kenbaar te maken. Elke dierbare is anders en daarom is een andere, unieke grafsteen op zijn plaats. Wij staan u daar graag in bij.

 

grafstenen gedenkstenen
Grafstenen in onze showroom

Grafmonumenten zowel traditioneel als eigentijds

grafsteen kcsBij Jérôme Petit Natuursteen Breda worden zowel traditionele als eigentijdse grafmonumenten vervaardigd. Er zijn verschillende soorten grafstenen en grafaccessoires mogelijk. De familie heeft vaak al een idee en dat wordt dan door ons verder uitgewerkt. Het komt ook voor dat de familie zelf al een ontwerp heeft gemaakt. Dit natuursteen ontwerp wordt dan in onze steenhouwerij door onze vakmensen uitgevoerd. Bij Jérôme Petit Natuursteen zijn de wensen van de familie ten aanzien van het grafmonument of de grafsteen van groot belang en worden met zorg uitgevoerd, mits het technisch uitvoerbaar is en mits het grafmonument of de grafsteen voldoet aan de regels van de betreffende begraafplaats.

Grafmonumenten worden al eeuwenlang voorzien van inscripties. Traditioneel is dit de naam, geboortedatum en sterfdag. Tegenwoordig zie je ook veel zeer persoonlijke teksten net als dat je eigentijdse gedenkstenen met glas of aluminium details ziet. Het gebruik van graflantaarns, vazen en andere dierbare herinneringen op het grafmonument is ook erg van deze tijd.

Om u een idee te geven worden hieronder een aantal toegepaste grafstenen kort uitgelegd.

Verschillende soorten grafstenen Breda

 • grafsteen voorbeeldStaande grafstenen
  Staande grafstenen zijn grafstenen die verticaal worden geplaatst, vaak op een voetstuk. Vóór grafsteen is ruimte voor een bed met steentjes of voor een tuintje met of zonder natuursteen band.
 • Liggende grafstenen of grafzerken
  Liggende grafstenen of grafzerken zijn grafstenen die horizontaal worden geplaatst op plinten.
 • Combinatie van staande grafsteen en grafzerk
  Bij het gebruik van staande grafstenen kun je ervoor kiezen het graf zelf bedekken met een liggende grafzerk op plinten. Deze grafzerk komt dan in de plaats van een bed met steentjes of een tuintje.
 • Dubbele grafmonumenten
  Dubbele grafmonumenten worden toegepast wanneer twee dierbaren naast elkaar worden begraven. De gedenksteen wordt vaak uitgezocht wanneer de eerste persoon komt te overlijden. Hiervoor kunnen zowel liggende als staande grafstenen gebruikt worden als ook een combinatie.
 • Urnstenen
  Tegenwoordig worden dierbaren steeds vaker gecremeerd. Toch wil de familie een gedenkplaats met gedenksteen hebben. Urnstenen zijn kleine gedenkstenen die op een urnengraf worden geplaatst.

Maatwerk

Jérôme Petit Natuursteen heeft medewerkers in dienst die over de juiste vak- en materiaalkennis beschikken en daarnaast jarenlange ervaring in het werken met natuursteen hebben. Elk natuursteen grafmonument of grafsteen wordt met de grootste mogelijke zorg speciaal voor u vervaardigd en van een inscriptie voorzien. Meer over hoe grafstenen worden gemaakt ?. Wij zorgen naast een goed grafmonument voor een goede fundering op de begraafplaats. Uw grafmonument zal daarom jarenlang mooi blijven. U krijgt tevens altijd een onderhoudsadvies bij de aanschaf van een natuursteen grafsteen of grafmonument.

petit breda natuursteen

Advies over de grafmonumenten en steensoorten

Bij Jérôme Petit Natuursteen te Breda kunt u unieke grafmonumenten en grafstenen laten maken. Wilt u meer weten over een natuursteen grafmonument of grafsteen, de verschillende natuursteen soorten en de bijbehorende afwerkingstechnieken? Kom naar de showroom van Jérôme Petit Natuursteen en stel al uw vragen gerust aan onze medewerkers. Wij bieden een uitgebreid assortiment natuursteen grafstenen, grafmonumenten, grafzerken, gedenkplaten en grafaccessoires in een aparte ruimte in onze showroom. Onze vakbekwame medewerkers adviseren u graag over de mogelijkheden en u kunt uw specifieke wensen direct aangeven. U kunt uw vragen uiteraard ook telefonisch stellen: (076) 581 11 64. U mag vanzelfsprekend ook een e-mail sturen naar info@petitnatuursteen.nl, of gebruik maken van ons contactformulier.