Grafzerken

grafzerken lamersEen grafmonument kan uit meerdere onderdelen bestaan, maar de belangrijke basis zijn de grafzerken. Een grafzerk is een liggende grafsteen die op de plinten van het graf worden gelegd. Zo’n grafzerk zorgt ervoor dat het hele graf wordt afgedekt en de zerken zijn daarom vrij lang.

Bij een grafmonument kan gekozen worden voor een grafzerk, een liggende grafsteen of een staande grafsteen. Er kan natuurlijk ook gekozen worden voor een combinatie van een staande grafsteen en een grafzerk. Het is dus een groot onderdeel van een grafmonument, mocht u kiezen voor een grafzerk. Er zijn verschillende materialen waarmee een grafzerk gemaakt kan worden en deze materialen hebben allemaal een andere uitstraling. Daarom vertellen wij u graag meer over het persoonlijk maken van een grafzerk en de materialen die gebruikt kunnen worden.

Een persoonlijke grafzerk voor uw dierbare

Grafzerken vormen de basis voor de meeste grafmonumenten, de keuze van een grafzerk is daarom erg belangrijk voor een grafmonument voor uw dierbare. Doordat een grafzerk het gehele graf afdekt, is een grafzerk groot van oppervlakte. Er is genoeg ruimte om grafzerken een persoonlijke tint te geven en dat is dan ook zeer aan te raden. Door de eenvoudige basisvorm van een grafzerk zijn er genoeg mogelijkheden om de grafzerk te bewerken. Een grafzerk kan een strakke of speelse lijn hebben en kan ruw of gepolijst zijn. Deze basis eigenschappen van een grafzerk zorgen al voor een specifieke uitstraling van de zerk. Een grafzerk kan de naam, geboortedatum en sterfdag bevatten maar er kunnen ook andere inscripties in de grafzerk worden gemaakt. De tekst kan worden aangebracht op verschillende manieren: ingekerfd, gezandstraald of met een ander materiaal op de grafzerk bevestigd.

Grafzerken van natuursteen, RVS, aluminium, glas of een combinatie

Een grafzerk kan gemaakt worden van verschillende soorten materiaal. Iedere soort materiaal zorgt voor een andere uitstraling en een ander gevoel. Een grafzerk van natuursteen wordt het meest gekozen door de rustige en pure uitstraling. Tegenwoordig wordt er steeds vaker een combinatie van verschillende materialen gebruikt. Een combinatie van verschillende materialen bij grafzerken zorgt voor een unieke uitstraling. De combinatie van verschillende materialen zorgt vaak voor een moderne uitstraling. In onze aparte ruimte voor gedenkstenen en grafmonumenten in Breda kunt u zelf komen kijken naar de verschillende materialen. Zo kunt u een idee krijgen van de uitstraling en sfeer van de mogelijke materialen. Natuurlijk helpen wij graag met het adviseren van materialen voor een grafzerk. In onze steenhouwerij maken wij de grafzerk precies naar uw wens en zorgen wij voor een precieze aflevering van de grafzerk.

Advies over de grafmonumenten en steensoorten

Bij Jérôme Petit Natuursteen te Breda kunt u unieke grafmonumenten en grafstenen laten maken. Wilt u meer weten over een natuursteen grafmonument of grafsteen, de verschillende natuursteen soorten en de bijbehorende afwerkingstechnieken? Kom naar de showroom van Jérôme Petit Natuursteen en stel al uw vragen gerust aan onze medewerkers. Wij bieden een uitgebreid assortiment natuursteen grafstenen, grafmonumenten, grafzerken, gedenkplaten en grafaccessoires in een aparte ruimte in onze showroom. Onze vakbekwame medewerkers adviseren u graag over de mogelijkheden en u kunt uw specifieke wensen direct aangeven. U kunt uw vragen uiteraard ook telefonisch stellen: (076) 581 11 64. U mag vanzelfsprekend ook een e-mail sturen naar info@petitnatuursteen.nl, of gebruik maken van ons contactformulier.