Deprecated: preg_split(): Passing null to parameter #2 ($subject) of type string is deprecated in /home/u82149p137980/domains/petitnatuursteen.nl/public_html/wp-includes/formatting.php on line 3506

Deprecated: preg_split(): Passing null to parameter #2 ($subject) of type string is deprecated in /home/u82149p137980/domains/petitnatuursteen.nl/public_html/wp-includes/formatting.php on line 3506

Hoe worden grafstenen gemaakt?

grafstenenGrafstenen worden op maat gemaakt voor het graf dat de steen moet bedekken. Dat er daardoor een hele boel verschillende grafstenen bestaan laat zich makkelijk begrijpen. Er zijn ook zeer veel verschillende graven. Grafstenen als zerk, als staande steen als banden met een bloementuin erbij als zwerfstenen met tekst erop.

De staande grafsteen

De staande steen zelf wordt uit een massief stuk natuursteen gesneden. Meestal gaat het om een plaat steen van 10 of meer centimeters dik. Daar wordt met diamant zagen het model uitgehaald. Vervolgens wordt dat model dat uitgezaagd is aan de zijkanten gepolijst. Is dat ook gelukt dan worden er vaak nog facet randen aangebracht om het geheel mooi af te werken.

grafstenen gedenkstenen
Grafstenen in onze showroom

De banden en andere delen

De banden die men voor de steen aantreft en de eventuele dekplaat worden weer uit platen steen gehaald die dunner zijn dan de staande steen. Van belang is natuurlijk wel dat al die verschillende platen steen er zo veel mogelijk als een geheel uit zien.

De letters op de grafsteen

Is de staande steen eenmaal klaar dan kan er tot plaatsen van een tekst worden overgegaan. De tekst wordt eerst in de computer uitgeschreven en vormgegeven. Met een plotter wordt de tekst uitgeprint op een rubberfolie. Dan worden de letters eruit gehaald en het sjabloon dat overblijft wordt behandeld met grit. Dat grit blaast dan de steen weg waardoor er een doffe letter achterblijft en zo ontstaat er een complete tekst. Is de grafsteen eenmaal helemaal klaar dan wordt deze in elkaar gezet op meestal een betonnen fundering en dat wordt weer geplaatst over het graf heen op de begraafplaats.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op

[vc_btn title=”Neem contact op” color=”warning” link=”url:https%3A%2F%2Fpetitnatuursteen.nl%2Fcontact|||”]