Grafstenen Terheijden Jérôme Petit Natuursteen

Jérôme Petit Natuursteen B.V Gedenkstenen Breda bestaat al sinds 1893. Ook in Terheijden komen wij traditie getrouw al jaren. In Breda vlak bij Terheijden aan de Charles Petitweg is ons bedrijf te vinden. Op dit moment zitten wij de achterkleinzonen van Jerome Petit Robbert en Karel Mul in het bedrijf. We leveren natuurstenen gedenkstenen vanuit een aparte showroom zodat mensen zich in alle rust kunnen oriënteren. Er is veel mogelijk aan gedenkstenen en urne bijzet monumenten, daarvoor kunt u bij ons terecht met al uw vragen. Voor u bent het wellicht een beladen onderwerp, voor ons is het dagelijks werk Daarover willen we u graag te woord staan. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak.

In ons werkgebied Terheijden onderdeel van de gemeente Drimmelen zijn de volgende begraafplaatsen te vinden:

Begraafplaats Protestantse Kerk Terheijden

De Protestante Kerk heeft in dit overwegende katholieke gebied een eigen begraafplaats aan de Marktstraat. Buitenstaanders kunnen ook van de kerk gebruik maken dan gelden er aparte tarieven. De kerk staat in de volksmond bekend als het Witte kerkje van Terheijden. Naast de protestante eredienst wordt de kerk ook gebruikt als trouwlocatie en voor het geven van concerten.

Bij de begraafplaats naast de kerk is er sprake van de keuze voor een enkeldiep graf waar maar een persoon in begraven kan worden en een dubbeldiep graf waarbij er plaats is voor twee te begraven personen. Grafrechten worden uitgegeven voor 20 jaar en kunnen per 10 jaar verlengd worden. Er worden aparte tarieven voor onderhoud in rekening gebracht. Op de site van de PKN kerk Terheijden Wagenberg vindt u de tarieven die in rekening worden gebracht.

Rooms Katholieke begraafplaats H. Antonius Abt kerk Terheijden Markstraat 4 Terheijden

Deze begraafplaats maakt deel uit van de Vijf Heiligen Parochie in de gemeente Drimmelen. Deze begraafplaats heeft ruim 700 graven waar meer dan 1000 personen begraven zijn. De begraafplaats is naast de Antonius Abt kerk te vinden. De Antonius Abt kerk is een neogotisch beeldbepalende kerk in het centrum van Terheijden.

Meer over Terheijden onderdeel van de Gemeente Drimmelen

Terheijden Traaie in het Brabants en Traoie in het Terheijdens is een dorp dat onderdeel uitmaakt van de gemeente Drimmelen. Er wonen ruim 6200 inwoners. In 1997 is het samengevoegd met de Gemeente Made dat Drimmelen is gaan heten. Al in 1348 werd Terheijden genoemd in documenten van de Abdij van Tongerlo. Er is in de omgeving altijd turf gewonnen. Diverse dijkdoorbraken en overstromingen hebben het dorp geteisterd. Terheijden was een heerlijkheid dat onderdeel uitmaakte van de Baronie van Breda. In 1633 kreeg het een eigen parochiekerk die in 1648 Protestant werd. In 1801 werd het weer teruggegeven aan de katholieken. De hervormden kregen in 1809 een eigen kerk. De Zusters Franciscanessen van Etten waren tot 1971 gevestigd in Terheijden. Het gebouw is nu een cultureel centrum. Tot 1997 vormden Terheijden samen met Wagenberg een gemeente. De dorpen zijn verdeeld waardoor Wagenberg bij Zevenbergen kwam wat later Moerdijk werd. Sinds 1998 is Terheijden deel van de gemeente Drimmelen