Grafstenen Drimmelen Jerome Petit

Jérôme Petit Natuursteen B.V Gedenkstenen Breda bestaat al sinds 1893. Aan de Charles Petitweg is ons bedrijf te vinden. Op dit moment zitten wij de achterkleinzonen van Jerome Petit Robbert en Karel Mul in het bedrijf. In geheel Drimmelen leveren we natuurstenen gedenkstenen vanuit een aparte showroom in Breda, zodat mensen zich in alle rust kunnen oriënteren. Er is veel mogelijk aan gedenkstenen en urnen bijzet monumenten daarover kunt u bij ons terecht met al uw vragen. Voor u een beladen onderwerp, voor ons dagelijks werk waarover we u graag te woord willen staan. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak.

In ons werkgebied Drimmelen in de gemeente Drimmelen vinden we de volgende begraafplaatsen:

Begraafplaats Hervormde kerk Oud Drimmelen in Drimmelen

Op de plek van de begraafplaats stond vroeger een kerk. Deze kerk is gesticht rond 1450. Oorspronkelijk een katholieke kerk die later omgevormd werd naar een protestante kerk. In de 19e eeuw werd de oude kerk wegens bouwvalligheid afgebroken. Binnen de voormalige oppervlakte van de kerk ontstond een begraafplaats. Zowel op deze plek als buiten de muren werd er begraven op het kerkhof. Er zijn op de begraafplaats nog enkele zeer oude grafstenen te vinden. De fraaiste worden sinds enige jaren bewaard als de graven vrijvallen. Ze worden dan bij de oude muur van de begraafplaats geplaatst.

Begraafplaats Rooms-katholieke kerk H Gummarus Parochie aan de Dorpsstraat 56 4845 CG Wagenberg

De begraafplaats ligt direct naast de Katholieke Kerk van de Heilige Gummarus onderdeel van de Vijf Heiligen parochie. Deze neo gotische kerk en pastorie staan op de rijks monumenten lijst als beschermd monument. De klassieke katholieke grafstenen van hardsteen vindt u er nog overal terug. Van april tot september is de begraafplaats van 9.00 tot 19.00 uur toegankelijk. De begraafplaats dateert uit 1867 en midden op de begraafplaats is een groot gietijzeren kruis te vinden dat onderdeel uitmaakte van een Calvarieberg. Dit kruis staat op de Rijks monumentenlijst als voorbeeld van katholiek historisch erfgoed.

Meer over Drimmelen

Drimmelen een voortuin van de Biesbos staat er. Een plaats met 567 inwoners en inmiddels de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente Drimmelen. De naam komt van het Keltische Drumlin betekent verhoging een soort rivierduin. Er is in de geschiedenis van Drimmelen een aantal keren sprake geweest van enorme overstromingen. Waarbij de Elisabeth vloed van 1421 de grootste was. Bestuurlijk viel Drimmelen dat in Noord Brabant ligt onder Zuid Holland. Onder de Fransen werden Made en Drimmelen een gemeente die in 1997 Made ging heten om later Drimmelen genoemd te worden.