Grafstenen Hooge Zwaluwe Jerome Petit

Jérôme Petit Natuursteen B.V Gedenkstenen Breda bestaat al sinds 1893. Aan de Charles Petitweg is ons bedrijf te vinden. Op dit moment zitten wij de achterkleinzonen van Jerome Petit Robbert en Karel Mul in het bedrijf. Ook in Hooge Zwaluwe leveren we natuurstenen gedenkstenen vanuit een aparte showroom in Breda. Mensen moeten zich in alle rust kunnen oriënteren. Er is veel mogelijk aan gedenkstenen en urnen bijzet monumenten daarover kunt u bij ons terecht met al uw vragen. Voor u een beladen onderwerp, voor ons dagelijks werk waarover we u graag te woord willen staan. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak.

In ons werkgebied Hooge Zwaluwe onderdeel van de gemeente Drimmelen zijn de volgende begraafplaatsen te vinden:

Begraafplaats Rooms Katholieke Kerk H. Willibrordus Kerkdijk 1a 4927 BG Hooge Zwaluwe

Deze begraafplaats maakt deel uit van de 5 heiligen parochie samen met die van Wagen en Lage Zwaluwe. Op de begraafplaats is een klassieke Calvariegroep te vinden dat bestaat uit een kruis met een christus aan het kruis en Maria en Johannes onder het kruis. De klassieke hardstenen priester graven zijn rond de Calvarie groep geplaatst. De bijbehorende Willibrordus kerk is sinds 2013 aan de eredienst onttrokken en inmiddels in gebruik als restaurant Onze kerk

Begraafplaats Protestantse Kerk Korte weg Hooge Zwaluwe

In 1920 werd de begraafplaats uitgebreid doordat men een perceel weiland uit een nalatenschap had verworven. Het kerkgebouw van de Protestante Gemeente is van de hand van Jacob van Campen de architect van het Paleis op de Dam en het Mauritshuis in Den Haag. De begraafplaats ligt via een oprijlaan te bereiken midden in de weilanden aan de rand van de bebouwde kom van Hooge Zwaluwe. De ingang is bij de schenking van het weiland verplaatst naar de Korte weg en dat is sindsdien de officiële toegangsweg.

Meer over Hooge Zwaluwe

Het dorp dat onderdeel uit maakt van de gemeente Drimmelen telt ruim 1600 inwoners. Hooge Zwaluwe en Lage Zwaluwe delen een geschiedenis en werden voor 129o voor het eerst als Swaluw vernoemd in een oorkonde van Graaf Floris van Holland. Het ging daarbij om een zogenoemde heerlijkheid. Via Willem van Duivenvoorde ging het bezit over op Jan II van Polanen heer van Breda en werden beide Zwaluwen bezit van de Nassaus doordat daar een huwelijk uit voort kwam. In 1611 kwam het dorp in bezit van Frederik Hendrik en die zorgde ook voor de eerder genoemde Protestantse kerk van Jacob van Campen. 1867 ontwikkelde zich een katholieke dorpskern in Hooge Zwaluwe rond de Kerkdijk met een eigen kerk.