Grafstenen Lage Zwaluwe Jerome Petit

Jérôme Petit Natuursteen B.V Gedenkstenen Breda bestaat al sinds 1893. Aan de Charles Petitweg is ons bedrijf te vinden. Op dit moment zitten wij de achterkleinzonen van Jerome Petit Robbert en Karel Mul in het bedrijf. We leveren natuurstenen gedenkstenen in Lage Zwaluwe vanuit een aparte showroom in Breda, Zo kunnen mensen zich in alle rust oriënteren. Er is veel mogelijk aan gedenkstenen en urnen bijzet monumenten daarover kunt u bij ons terecht met al uw vragen. Voor u een beladen onderwerp, voor ons dagelijks werk waarover we u graag te woord willen staan. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak.

In ons werkgebied Lage Zwaluwe onderdeel van de gemeente Drimmelen zijn de volgende begraafplaatsen te vinden:

Begraafplaats Rooms Katholieke Kerk H. Johannes de Doper Plantsoen 2 4926 RB Lage Zwaluwe

Achter de kerk is de begraafplaats te vinden. De begraafplaats H. Johannes de doper bestaat uit drie gedeeltes. Een centraal middenpad dat eindigt in een centraal punt waarop dwars een hoofdpad is aangelegd. Aan weerszijde van dit centrale middenpad zijn de grafmonumenten geplaatst. Het tweede deel bestaat uit een dwarse hoofdpad waaraan een 4 tal graspaden aangelegd zijn waarop aan weerszijde de graven geplaatst zijn. Tot slot is er een derde deel dat te bereiken is via een zijpad waaraan twee hoofpaden zijn aangelegd en waarvan het grafveld geheel vol geplaatst is met graven.

Begraafplaats Nederlands Hervormde Kerk Onderstraat Lage Zwaluwe

Meer over Lage Zwaluwe onderdeel van de gemeente Drimmelen

Rond de 4200 inwoners telt de gemeente Lage Zwaluwe niet ver gelegen van Dordrecht en Breda. Al in 1290 werd de naam voor het eerst genoemd, en heeft net als Hooge Zwaluwe deel uitgemaakt van de Nassau heerlijkheid. Ook nu nog draagt Koning Willem Alexander de titel Heer van Hooge en lage Zwaluwe. De Biesbosch heeft voor veel nering gezorgd in de vorm van de aanplant van griendhout en visserij was ook een bron van inkomsten.