Grafstenen Ulvenhout

Jérôme Petit Natuursteen B.V grafstenen Ulvenhout levert al ruim 100 jaar vanuit Breda gedenkstenen in Ulvenhout. De Broers Karel en Robbert Mul achterkleinzoons van de oprichter Jerome Petit runnen het bedrijf aan de Charles Petitweg in Breda. Wij beschikken over een uitgebreide werkplaats en een aparte showroom voor gedenktekens waar u in alle rust uw wensen en mogelijkheden kunt bespreken. Door onze jarenlange ervaring zijn we vertrouwd met dit vakgebied van grafstenen en kunnen u bijstaan in dit voor u vaak ongebruikelijke vakgebied. U krijgt alle gelegenheid om uw vragen te stellen en speciale wensen kenbaar te maken. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren.

gedenksteen2

gedenksteen3

Begraafplaatsen Ulvenhout

Voormalige begraafplaats Rooms Katholieke kerk later Gemeentebegraafplaats aan de Dorpsstraat in Ulvenhout

Deze begraafplaats is gesloten en er worden geen graven meer uitgegeven. Dat was informeel al sinds 2008 zo. Nu is het ook definitief sinds 13 januari 2015.  Ook het bijzetten van urnen wordt niet meer toegestaan. Bestaande graven worden tot 20 jaar na de formele sluiting niet geruimd. De gemeente Breda blijft het onderhoud van het groen en de monumentale  grafmonumenten voor haar rekening nemen zo is te lezen in het gemeenteblad van 13 januari van de Gemeente Breda.

Meer over Ulvenhout

Ulvenhout is een dorp binnen de gemeente Breda, het telt 4500 inwoners. Al in 1274 is er sprake van Ulvenholti wat later Ulvenhout werd. De grote Sint Laurentiuskerk siert het centrum van Ulvenhout een neogotische kerk uit 1904. De Franciscanessen zijn tot 1966 in Ulvenhout met diverse scholen actief geweest. Slechts een opschrift op de gevel “Mariaschool” herinnert nog aan die oude functie.